Kamus Fungsi Excel (Excel Function Dictionary)

150 contoh Formula , Rumus, Fungsi Excel dalam satoe file excel tanpa vba tanpa macro hanya kurang lebih 1 Mb.

Wuaaaachhhh ngantuk buanget nih …

Ini adalah tuh tulisan pertama di blog ini, pengennya  sih nanti blog wordpress ini akan membahas ms excel (yang sekarang Ms Excel 2007) . Excel Function Dictionary begitulah Peter Nonley (si pembuat kamus ini) atau dalam bahasa indonesia Kamus Fungsi Excel terdiri dari kurang lebih 150 contoh fungsi, rumus, formula di excel.

Mungkin yang kurang dari freeware ini bahasanya kali yah (bukan bahasa indonesia) tar kalo iseng bisa buat nih dengan sedikit menjiplak he…he..

Kalo untuk fungsi dan penjelasan yang dibuat sangat jelas koq jadi bisa langsung dipraktekan (tetep mesti learning by doing)

Dibawah ini beberapa fungsi yang dibahas freeware ini :

Age Calculation
Using DATEDIF()
AutoSum shortcut key
Using Alt and =
Brackets in formula
Sample
FileName formula
Using MID() CELL() and FIND()
Instant Charts
Using F11
Ordering Stock
Stock Ordering
Percentages
How to calculate various percentages
Project Dates
Example using date calculation.
Show all formula
Using Ctrl and  `
Split ForenameSurname
Using LEFT() RIGHT() FIND() SUBSTITUTE()
Time Calculation
How to calculate time.
TimeSheet For Flexi
Example flexi time sheet.
ABS
Returns the absolute value of a number
AND
Returns TRUE if all its arguments are TRUE
AVERAGE
Returns the average of its argument
BIN2DEC
Converts a binary number to decimal
CEILING
Rounds a number to the nearest integer or to the nearest multiple of significance
CELL
Returns information about the formatting, location, or contents of a cell
CHAR
Returns the character specified by the code number
CHOOSE
Chooses a value from a list of values
CLEAN
Removes all nonprintable characters from text
CODE
Returns a numeric code for the first character in a text string
COMBIN
Returns the number of combinations for a given number of objects
CONCATENATE
Joins several text items into one text item
CONVERT
Converts a number from one measurement system to another
CORREL
Returns the correlation coefficient between two data sets
COUNT
Counts how many numbers are in the list of arguments
COUNTA
Counts how many values are in the list of arguments
COUNTBLANK
Counts the number of blank cells within a range

Pengennya nantinya mau dibahas satu-satu sekalian belajar juga he..he jadi deh blog yang khusus membahas excel.

Cara Unduh bisa Dibaca Dulu Di SINI

Atau langsung menuju TKP silahkan :

Unduh Di SINI

Yakin Pasti Bisaaaaa…

Dipublikasi di Excel, Kamus Fungsi Excel | Tag , , , , , | 2 Komentar